Webmailin dark mode ja kaksivaiheinen todennus

6.9.2023

Webhotellien käyttämässä Roundcube-webmailissa on jo jonkin aikaa ollut käytettävissä kaksi uutta hienoa ominaisuutta: Suosittu dark mode joka nimensä mukaisesti muuttaa webmailin käyttöliittymän tummaksi ja 2FA kaksivaiheinen todennus joka parantaa webmailin tietoturvaa. Oma sähköposti kannattaakin suojata kaksivaiheisella todennuksella vaikka et webmailia muuten käyttäisikään.

Dark moden aktivointi webmailissa

Dark moden aktivoimalla sähköpostien lukeminen voi olla silmille miellyttävämpää erityisesti jos ympärillä on hämärää tai pimeää. Se onnistuu seuraavalla tavalla:

Roundcube webmail -> valitse vasemmalla olevan navigaatiopalkin alaosasta "Tumma tila". Samasta painikkeesta voi siirtyä takaisin vaaleaan tilaan klikkaamalla "Vaalea tila".

2FA kaksivaiheisen todennuksen aktivointi webmailissa

Kaksivaiheisen todennuksen avulla estät ulkopuolisia kirjautumasta webmailiin lukemaan sähköpostejasi jos salasanasi on vuotanut vääriin käsiin. Tämä ei kuitenkaan estä sähköpostitilille kirjautumista tavallisella sähköpostiohjelmalla. Kaksivaiheisen todennuksen käyttämiseksi tarvitset älypuhelimeesi todentamissovelluksen, kuten Google Authenticator.

Lataa Google Authenticator

Aktivoi kaksivaiheinen todennus

Roundcube webmail -> Webmail Home -> Valitse oikeasta yläreunasta sähköpostiosoitteestasi aukeava pudotusvalikko -> Two-Factor Authentication -> Seuraa webmailin ohjeita.

Muista aktivoida kaksivaiheinen todennus myös webhotellin hallintapaneeliin

Kaksivaiheinen todennus on saatavilla myös webhotellin cPanel-hallintapaneelin kirjautumisen suojaamiseen ja se kannattaa ehdottomasti tehdä. Suojaa webhotellin kirjautuminen kaksivaiheisella todennuksella on viime vuonna blogissamme julkaistu artikkeli joka kertoo asiasta tarkemmin!